WELLEROOI - RKDSO 1 verloor gisterenmiddag door een laat doelpunt van Stef Michiels met 1-0 van RESIA. Maar het verloor toch vooral van zichzelf. Een dubieuze beslissing van scheidsrechter Megens, die geen sterke indruk maakte, om een doelpunt van Teun Bartels na een half uur spelen af te keuren, schoot RKDSO in het verkeerde keelgat. Binnen no-time had de arbiter al drie gele kaarten wegens commentaar op de leiding getrokken. Tot overmaat van ramp kreeg aanvaller Daan van den Hombergh in de tweede helft zijn tweede gele prent voor vermeend commentaar. Grove overtredingen bleven daarentegen opmerkelijk genoeg onbestraft. 

Aan het spel van de Lommenaren lag het allerminst. Op bezoek bij het ongeslagen RESIA toonden de jongens van trainer Heumassiej zich niet bang en hadden ze grote gedeeltes van de wedstrijd de controle. Vooral het combinatiespel van RKDSO was bij vlagen erg goed. Het middenveld met Sven Maessen, Rik Bugdoll en Jeroen van den Hombergh combineerde zich regelmatig een weg naar het doel van RESIA. Maar het verdiende doelpunt bleef uit. Vooral Nick van Rens had zijn ploeg kunnen belonen. Hij besloot echter om de afgemeten voorzet van Ruud van de Kerkhof met zijn voet te nemen in plaats van het hoofd. Diezelfde Van de Kerkhof tikte even later alsnog de 0-1 binnen, maar op advies van dezelfde vlaggenist keurde de leidsman het doelpunt wederom af. Dit keer moet gezegd worden dat de scheidsrechter zelf ook redelijk in positie stond om dit te beoordelen.

De thuisploeg beperkte zich tot lange halen op de actieve buitenspelers. In de blessuretijd van de wedstrijd betaalde deze tactiek zich uit. Michiels slalomde zich door de Lommse defensie en wist de bal achter doelman Cuppen te prikken.

Het zal trainer Heumassiej niet tevreden stemmen dat er geen resultaat werd gehaald, want RKDSO deed zeker niet onder voor de ongeslagen koploper uit Wellerlooi. Toch ligt een groot deel van de oplossing bij de ploeg zelf. Als het lukt om dit te verbeteren, volgen er ongetwijfeld nog genoeg overwinningen voor RKDSO. Te beginnen met SV Lottum, de nummer 2 die volgende week op bezoek komt in Lomm.

Rabobank Venlo
Wilma Sport Safety
Ewals Cargo Care
Contour Accountants
www.aviko.nl
www.edhegger.nl
http://www.stukadoorleonjenniskens.nl/
DCM
www.jbfa.nl/
Brands Meubeltransport
www.hombergh.nl