door: Daan van den Hombergh

Voor de heren uit Lomm stond afgelopen zondag het thuisduel tegen Kronenberg op het programma. Vooraf waren de statistieken vooral niet bepaald in het voordeel van de Lommenaren. Kronenberg wist een punt te pakken tegen SVOC, waarvan RKDSO met 4-3 van verloor. Opvallend was het aantal tegendoelpunten dat Kronenberg al moest incasseren in de vorige wedstrijden. Onder luide muziek van de nog glanzend nieuwe stereotoren kleedden de mannen zich om en bereidden zich voor op de warming-up.

Na het eerste fluitsignaal was het DSO dat Kronenberg vast wilde zetten. Dit resulteerde na 15(!!) seconden al in een eerste doelpunt. Door goed doorjagen van Ruud van de Kerkhof en door de onoplettendheid van de keeper was het raak. Het voetbal was van beide kanten erg rommelig en afspraken die waren gemaakt werden niet of zelden nagekomen. Na een klutsbal van de keeper was het wederom Ruud van de Kerkhof die aan het langste eind trok. Van de Kerkhof schoot bleef rustig en schoot beheerst raak. 2-0. Daan van den Hombergh moest door een blessure noodgedwongen gewisseld worden en maakte plaats voor Joep Gubbels.

Het voetbal was weinig verassend maar Lomm had geluk dat het twee doelpunten in de schoot geworpen kreeg. In de 27e minuut was het nou juist Jesse van Wylick, de man die het gehele thuisvak van VVV tegen zich wist te keren, die na het terugleggen van Ruud van de Kerkhof raak schoot. Volgens de trainer een ‘doelpunt uit het boekje’. Het meest verrassende van deze zondag was het feit dat het publiek anderhalf uur lang bleef staan om op deze grauwe zondag onze helden te bewonderen. Bij deze: Bedankt voor de steun!

In de rust werd benadrukt dat we fel moesten blijven, ondanks het ‘Jantje’ (Betekenis: een 3-0 tussenstand waar men met FIFA onder de tafel moet kruipen) dat we Kronenberg al gegeven hadden. We wisten dat Kronenberg alles op de aanval zou gooien om er toch nog een gelijkspel uit te slepen.

De tweede helft begon evenals de eerste 45 minuten erg rommelig. Toch was het invaller Joep Gubbels die, na een bekeken hoge steekbal van Jesse van Wylick, koelbloedig afrondde en hiermee zijn eerste goal voor het eerste elftal van RKDSO maakte: een mooie mijlpaal. Om de wedstrijd fysiek wat meer te controleren werd de vanuit Barcelona overgevlogen Rik Ambrosius ingebracht. De hard werkende en technisch goed voetballende Rik Bugdoll werd door hem afgelost. Het voetbal was van beide kanten tactisch niet goed en er werden veel fouten gemaakt. Toch wist Kronenberg na een handsbal van Jeroen van den Hombergh een pingel te benutten. In de 70e minuut was het wederom Ruud van de Kerkhof die zijn (niet geheel zuivere) hattrick voltooide met een derde doelpunt. Rob Kramer viel in na een verdiende publiekswissel voor Ruud van de Kerkhof.

Met zijn snelheid wist Kramer de rechtsback van Kronenberg enkele malen te verrassen. Helaas werd zijn harde werken niet beloond. Na een keurige actie gaf onze eigen ‘Usain Bolt’ een goede voorzet op Jesse van Wylick. Deze werd helaas niet ingeschoten. We kunnen dat Jesse natuurlijk niet kwalijk nemen. Hij lag zaterdagavond immers na het bezoek in ‘De Koel’ méér dan voldaan in bed.

Het eindsignaal klonk en de punten bleven daarmee in Lomm. Complimenten voor spelers, staf en publiek. Ook complimenten voor de scheidsrechter die de wedstrijd goed in handen hield.

Volgende wedstrijd staat er weer een andere razende reporter voor u langs de lijn (of binnen de lijnen!)