RKDSO VOORKOMT BLAMAGE IN NOORD-BRABANTSE STEVENSBEEK

door Jesse van Wylijck

STEVENSBEEK – Met de grootst mogelijke moeite heeft RKDSO de volle 3 punten terug weten te brengen
naar Limburg. In Stevensbeek werd ternauwernood gewonnen: 1-2. Ik hoor het u denken,
Stevensbeek? Juist, Stevensbeek. Een dorp met nog geen 700 inwoners liggend in de gemeente
Sint Anthonis. Ruud van de Kerkhof en Daan van den Hombergh waren de doelpuntenmakers aan
de kant van Lomm.

Met slechts één punt en twee gemaakte doelpunten, was SVS terug te vinden in de onderste
regionen van de ranglijst in klasse 5E. Dit betekende maar een ding: verplichte winst voor de mannen
uit Lomm. Zonder de nog geschorste Stan van den Hombergh, geblesseerde Rik Ambrosius en Davy
Verhaegh werd aan de aftrap begonnen. Veteraan Jorg Jacobs was van stal gehaald om het
sterrenensemble te completeren.

De beginfase, nog geen tien minuten tellend, waren de enige redelijke minuten van de wedstrijd. Het
was gelijk duidelijk dat DSO het spel moest gaan maken. Hier hadden de blauwwitten de grootste
moeite mee. Toch werd DSO in het zadel geholpen nadat een afstandsschot van Ruud van de Kerkhof
bij de blunderende keeper van SVS door de benen door glipte: 0-1. Een ouderwets ‘Grandelletje’. Het
leek hierdoor een makkelijke middag te worden. Niets was minder waar. Achtereenvolgens misten Jesse (afstandsschot),
Rob Kramer en Ruud van de Kerkhof (een-op-een) nog twee 100% kansen. Hierdoor bleef de marge slechts één doelpunt.

Het spel was niet om aan te gluren. DSO ging mee in het kick-and- rush voetbal van SVS. Verder was
de organisatie ver te zoeken en ontbrak ieder element dat nodig is om een leuke voetbalwedstrijd te
spelen. De eerste helft kroop voorbij. Zonder verdere noemen waardigheden werd door beide teams
het kleedlokaal opgezocht.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Slecht voetbal, weinig beleving, amper
kansen. Het moet voor de meegereisde DSO supporters een lange zondagmiddag zijn geweest. Een
kwartier voor tijd was het de ingevallen Daan van de Hombergh die voor de verlossende 0-2 zorgde.
Zijn inzet werd keurig langs de keeper geschoven. Dit gaf DSO weer enigszins adem. Echter een paar
minuten later werd er door de thuisploeg gescoord. Waar bijna de gehele DSO defensie overtuigd
was van buitenspel was het de altijd eerlijk vlaggende Theo Jacobs die geen krimp gaf: 1-2 dus.

Hierdoor kreeg SVS het vertrouwen dat er meer te halen viel. Gelukkig was het Matthijs Cuppen die
erger voorkwam. Met een aantal knappe reddingen bleef de schade beperkt. In de slotfase moest
Sjors ‘Bonjasky’ van den Hombergh nog even in het gareel worden gehouden maar werd dit gesust
door de scheidsrechter. Dezelfde scheidsrechter die in de eerste helft verzuimde de rode kaart te
geven nadat een SVS verdediger de bal met de handen blokkeerde in een één-tegen-één situatie
voor Rob Kramer.

Verder was het Ralf van de Kerkhof die 70 minuten lang te maken had met een sprintwonder uit de
tropen. Tot zijn grote tevredenheid werd deze speler 20 minuten voor tijd gewisseld voor nog een
Usain Bolt. Naar verluidt is Ralf van de Kerkhof nog steeds bij aan het komen van deze middag.

Al met al moet deze wedstrijd snel worden vergeten. Wel mag benoemd worden dat RKDSO in
tegenstelling tot vorig seizoen, dit soort wedstrijden nu wel in winst om weet te zetten. Dit laat toch
zien dat ze met z’n alle de goede kant opgaan. Tevens was Bram Rondeel een van de weinige
lichtpuntjes deze wedstrijd. Verder is Fitness Goeroe Nick van Rens voor, waarschijnlijk, enkele weken uit de roulatie nadat hij al vroeg in de wedstrijd vervangen moest worden door Jorg Jacobs.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Montagnards 1 op het programma. DSO zal hier voor