De brief die jullie via een bericht uit Sportlink per e-mail hebben ontvangen, is ook hier terug te vinden:


Lomm, 2 april 2020

Beste leden en ouders/verzorgers van leden,

Het zal jullie ongetwijfeld niet ontgaan zijn, de amateurcompetities in Nederland worden niet uitgespeeld. Dit betekent concreet dat het seizoen 2019/2020 er op zit. We betreuren dat wij als club jullie dit seizoen niet meer kunnen verwelkomen op ons sportpark en dat jullie niet meer kunnen genieten van onze geliefde sport. Echter is jullie gezondheid en die van alle mensen in onze omgeving belangrijker dan de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal. Daarom begrijpen en respecteren wij de beslissing die de KNVB in overleg met onze regering heeft gemaakt.

Wat betekent dit voor RKDSO?

De exacte gevolgen van deze crisis voor RKDSO weten wij ook nog niet. Feit is dat dit ons op heel veel vlakken gaat raken. Sociaal-maatschappelijk maar ook zeker financieel zal dit een impact hebben op onze club. Kantineopbrengsten en entreegelden vallen weg of sponsoren die in deze onzekere tijden wellicht andere keuzes moeten maken. Maar aan de andere kant wel vaste lasten die blijven doorlopen. Het zijn en worden spannende tijden.

Contributies

Een belangrijke inkomstenbron voor onze club zijn de contributies. Toch willen wij als bestuur de actief voetballende leden compenseren voor het wegvallen van de tweede competitiehelft. Daarom heeft het bestuur besloten om deze leden de keuze te geven om alléén contributie te betalen voor de eerste seizoenshelft of, op vrijwillige basis, voor het hele seizoen.

Een deel van de leden betaalt de contributie in één keer voor het hele seizoen en een ander deel betaalt de contributie in twee gelijke termijnen.

  • 1 termijn
    Voor actieve leden die de volledige contributie reeds hebben betaald, en gebruik willen maken van restitutie van 50% van het bedrag, storten wij dit op verzoek terug op de rekening die bij ons bekend is. Als je hiervan gebruik wilt maken, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam en ‘restitutie contributie 2020’. We trachten dit zo snel mogelijk in orde te maken.
  • 2 termijnen
    De tweede termijn zal binnenkort van je rekening worden afgeschreven. Wil je niet dat dit gebeurt? Dan kun je de betaling eenvoudig via je eigen bank storneren. Dit kan tot 8 weken na de automatische afschrijving.

Wel doen wij een dringende oproep aan ieders loyaliteit en jullie clubgevoel. Het zou onze club enorm helpen als jullie besluiten geen gebruik te maken van de teruggave en zo jullie steun betuigen aan RKDSO. We weten helaas niet hoe lang dit alles nog gaat duren en wat deze crisis gaat doen met onze club. Maar met z’n allen kunnen we er voor zorgen dat we ook na deze moeilijke tijd een gezonde vereniging blijven en in de toekomst voetbalsport en -plezier kunnen blijven aanbieden. Alvast dank aan iedereen die dit overweegt. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan hebben wij hier alle begrip voor.

Nogmaals, deze regeling geldt alléén voor actieve leden of die de desbetreffende contributie voor actieve leden betalen.

Activiteiten

Uiteraard vinden alle voetbal gerelateerde activiteiten zoals trainingen en wedstrijden geen doorgang. Ook blijft onze kantine tot nader order gesloten. Helaas gaat ook het Rabobank Familietoernooi (Stratentoernooi) op 30 mei niet door. Het bestuur gaat op korte termijn met de activiteitencommissie aan de slag om te kijken of we dit kunnen verplaatsen naar een latere datum. We begrijpen dat dit allerminst een tijd voor feest en vermaak is maar mocht na 28 april as. blijken dat er versoepelende maatregelen vanuit de regering mogelijk zijn, dan willen we het seizoen toch op een positieve manier samen met jullie afsluiten. Hier worden jullie natuurlijk later over geïnformeerd.

Extra ingelaste ledenvergadering

Jullie hebben van ons ook nog een terugkoppeling over het toekomsttraject van RKDSO tegoed. Deze ledenvergadering zijn wij niet vergeten maar zal zodra het kan, zo snel mogelijk opnieuw worden ingepland.

Tot slot willen we jullie veel gezondheid en sterkte toewensen in deze rare tijden. En hopelijk zien we jullie allemaal snel weer op onze club.

Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Bestuur RKDSO

Rabobank Venlo
Wilma Sport Safety
Ewals Cargo Care
Contour Accountants
www.aviko.nl
www.edhegger.nl
http://www.stukadoorleonjenniskens.nl/
DCM
www.jbfa.nl/
Brands Meubeltransport
www.hombergh.nl