13 Oktober 2019,

Na regen komt zonneschijn?

Eén week geleden stond onze grensrechter Theo Jacobs nog dik gekleed met regenpak aan de zijlijn te vlaggen. Deze week kon hij zich insmeren met zonnebrandcrème. Zodoende, met 25 graden op het programma, RKDSO 1 – VOS 1 op het zonnige ’t Wiltlandt te Lomm.

Vrijdags met de training helaas een lage opkomst doordat een aantal spelers op Hike waren vanuit jeugdclub Sirene 99. Dit leidde tot frustratie bij de medespelers die vrijdag met 10 personen op het veld stonden. Trainer Casper Tielen probeerde er toch nog een zo positief mogelijke draai aan te geven en zo doende gingen de spelers van RKDSO 1 na een korte bespreking de kleedkamers in.

Vlak voor de wedstrijd werd benadrukt door de trainer dat er vanaf de eerste seconde fel gevoetbald moest worden. Echter nadat Dhr. Janssen op zijn fluit had geblazen en VOS de eerste aanval inzetten, lag de bal al bijna na 30 seconden in het doel van de thuisploeg. “Iedereen wakker nu?” werd er vanuit de zijkant geschreeuwd. De eerste helft werd er goed gevoetbald, maar niet goed genoeg. Er werden kleine kansen gecreëerd maar de thuisploeg kwam niet aan scoren toe. Helaas moest Stan van den Hombergh het veld verlaten naar een blessure en werd hierbij vervangen door Bart Bouten. Ruststand 0-0.

In de rust werd benadrukt dat er veel vrijheid was voor de backs van Lomm, omdat de buitenspelers van VOS verdedigend geen stap verzette. Zodoende kwam er begin 2de helft een grote kans van Lomm nadat (de vorige week, viermaal scorende) Daan van den Hombergh van uit de zijkant werd ingespeeld en een hakbal gaf op de opkomende rechtsback Ralf van de Kerkhof. Helaas werd de jaarlijkse kans van Ralf niet benut en eindigde de bal op de lat van de tegenstander. Volgend jaar weer een nieuwe kans. Enkele minuten later kwam dan toch de verdiende goal voor de thuisploeg. Het was Rik Bugdoll die de keeper wist te passeren waardoor de bal in het netje rolden. 1-0 in de 55ste minuut. De spelers van VOS uitte hun woede naar Dhr. Janssen omdat deze vlak daarvoor geen penalty gaf voor een duw partij in de zestien van de thuisploeg. Om alles weer rustig te krijgen moest de scheids helaas de gele prent uit zijn broekzak halen. De spelers van VOS waren hierdoor afgeleid waardoor onze goalgetter van het Seizoen Daan van den Hombergh het netje weer wist te vinden. 2-0.

Door de 2-0 werd het als maar rumoeriger in het team van VOS en gingen de spelers zich zowel tegen de staf als tegen zichzelf keren. De gele kaart moest weer enkele keren te pas komen om de rust te bewaren. Door enige onoplettendheid wist de uitploeg toch nog te scoren in de 68ste minuut. Even was er paniek aan de Lommse zijde. “Het zal toch niet weer gebeuren” waren de gedachten die door het hoofd ging van menige spelers van Lomm. Toch pakte de thuisploeg het voetbal weer op en zodoende was het Daan van den Hombergh die voor de tweede keer het netje wist te vinden. Helaas moest Dhr. Janssen in de slotfase een tweede gele kaart trekken waardoor de spits van VOS met rood het veld moest verlaten. Met 6 gele en 1 rode kaart is de KNVB weer goed gesponsord. Al met al werden de laatste minuten rustig uit gevoetbald en kon na het fluitsignaal het feest losbarsten. De boombox werd weer van stal gehaald, het dienblad bier stond al klaar en zodoende gingen de mannen van RKDSO 1 de kantine in. Eindstand 3-1.

Volgende week staat SVVH (Heibloem) op het programma.