Boombox bezorgt RKDSO eerste drie punten

LOMM – Kosten noch moeite werden gespaard om het vlaggenschip van de Lommse voetbalvereniging van nieuwe impulsen te voorzien. Waar het op de spelersmarkt niet lukte, boekte men bij de Mediamarkt meer succes; de aangeschafte boombox bezorgde RKDSO afgelopen zondag de benodigde energie voor het duel met America. De Lommenaren bogen in de tweede helft een 1-2 achterstand om in een enigszins fortuinlijke 3-2 overwinning.

Er was zondagmiddag namelijk een ouderwets “polletje” nodig om de eerste zege van het seizoen te boeken. De terugspeelbal werd door de in het felroze gestoken doelman in gedachten vast en zeker de bossen ingejaagd, maar het opstekende stukje gras dacht daar anders over. “Natuurlijk ziet het er schlemielig uit maar het begint wel met op het juiste moment druk zetten op de verdediging. Dat deden we in de tweede helft veel beter dan in de eerste”, aldus een tevreden trainer Heumassiej. In de eerste helft was RKDSO al binnen de minuut op achterstand gekomen. Knullig balverlies bij de aftrap leidde een vlijmscherpe counter in die door goaltjesdief Jens Kleuskens binnen werd gelopen. Al even knullig was de gelijkmaker. Een indraaiende hoekschop van Sven Maessen werd bij de tweede paal door een Americaan in eigen doel gelopen. Het spelbeeld in de rommelige eerste helft golfde op en neer zonder grote noemenswaardige kansen. Tot vlak voor rust opnieuw Kleuskens aan de Lommse aandacht ontsnapte en voor zijn tweede van de middag tekende.

Bij aanvang van de tweede helft zal menig Lommse toeschouwer raar opgekeken hebben toen routinier en tot dit seizoen vaste laatste man Rik Ambrosius de plaats van nieuwkomer Joep Gubbels innam en zichzelf pardoes als ‘nummer 10’ terugvond. “Rik heeft aangegeven dat dit na 13 seizoenen het laatste jaar in het eerste elftal is, dus moet ik achterin voor continuïteit kiezen. En met Stan van den Hombergh hebben we een prima opvolger in huis. Maar Rik voelt zich nergens te goed voor en speelt waar ik hem dit seizoen neerzet. Dat deed hij de tweede helft prima.”, aldus de tevreden oefenmeester die na afloop zijn oranje Nissan Micra moest laten staan. “Ja, een paar biertjes om de overwinning te vieren. Gelukkig heb ik een hele lieve vrouw die niet te beroerd is om mij te komen halen.”

Met de inbreng van Ambrosius kwam er op het middenveld meer balans in het elftal. Tussendoor had de licht gehavende Jesse van Wylick al een strafschop versierd. Zijn geschaafde kin verraadde dat hij deze vrijwillige snoekduik zaterdagnacht al had geoefend. De pingel werd door aanvoerder Jeroen van den Hombergh koeltjes binnen geschoten. Met het momentum aan haar zijde ging DSO op zoek naar de 3 punten. Het verlossende doelpunt viel in de 75e minuut. Na goed doorzetten van invaller Ambrosius had middenvelder Nick Roelofs geen andere optie dan het leer terug te spelen op zijn keeper. Het polletje deed de rest: 3-2.

Zodoende klonken de overwinningstonen uit de nieuwe boombox door de hele kantine in Lomm. Ambrosius: “Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen wanneer wij aan die kermis in het kleedlokaal gingen beginnen, maar het werkte vandaag goed. En in mijn laatste jaar ga ik geen dingen meer eisen dus laat maar lekker knallen die boombox. Wel zou ik graag nog een nummer van Andrea Bocelli in de playlist willen hebben, maar dat is misschien meer iets voor wanneer we verliezen.”