RKDSO WINT DE HARDE EN ONSPORTIEVE WEDSTRIJD VAN MONTAGNARDS

Door Ralf van de Kerkhof

LOMM - De mannen van Lomm hadden deze middag maar één taak: “De punten in Lomm houden”. De voorbereiding naar de wedstrijd toe was niet van hoog niveau. De Lommenaren hadden met de boombox thuis nog niet verloren. Echter liet deze boombox de spelers van RKDSO in de steek door een slechte bluetooth verbinding waardoor de Lommenaren zonder enige schwung het kleedlokaal voor de warming-up moesten verlaten. Tijdens de warming-up trokken donkere grijzen wolken over de velden van ‘t Wiltlandt. Het duurde dan ook slechts enkele minuten voordat beide teams getroffen werden door een fikse hagel- en regenbui.

Toen om klokslag half 3 de donkere wolken waren overgetrokken, floot de scheidsrechter voor het startsignaal van de wedstrijd RKDSO – Montagnards. Het was na enkele seconde al snel duidelijk dat het veld een belangrijke rol in de wedstrijd zou gaan vervullen. Na 5 minuten was het dan Ruud van de Kerkhof die met een prachtige volley de doelman van Montagnards kansloos liet: 1-0. Er werd door beide teams fel gevoetbald en de kaarten werden dan ook lang op zak gehouden. Er vielen aan beide kanten kleine kansen maar het waren dan toch de Lommenaren die in de 37e minuut de 2-0 wisten te maken. Via een corner van Rik Bugdoll wist Bram Rondeel de bal binnenkant paal in te koppen. Toch wist Montagnards 2 minuten voor rust de aansluitingstreffer te maken. De buitenspeler van Montagnards wist doelman Cuppen te passeren na enkele slip-and-slides van de verdedigers uit Lomm: 2-1.

Bij aanvang van de tweede helft werd doelpuntenmaker Ruud van de Kerkhof gewisseld voor de in Panningen wonende Rob Kramer. De twee meter grote Daan van de Hombergh wist in de 59ste minuut de voorsprong van de Lommenaren te vergroten. Via een rebound omzeilde hij de verder goed keepende doelman van Montagnards en bracht de score op 3-1. Wederom werd er net zoals in de eerste helft veel forse overtredingen vanuit beide kanten gemaakt, waardoor er zowel in als langs het veld veel frustratie ontstond. Helaas moest Rik Ambrosius wegens een blessure het veld verlaten voor invaller Joep Gubbels. De spelers van Montagnards hadden er alles voor over om minimaal één punt te behalen. Zodoende ontstond er tijdens een “klutsduel” een opstuiterbal waarbij de aanvoerder van Montagnards de Lommenaren vriendelijk toesprak de bal te willen terug spelen. De Lommenaren waren dan ook geshockeerd en verrast toen de aanvoerder de bal direct aan een medespeler toespeelde die het net van de Lommenaren wist te bereiken, 3-2.

Mede door deze actie werd het spel nu nog harder gespeeld vanuit beide kanten. Beide teams vlogen hard de duels in en er werden nog meer vele harde overtredingen gemaakt. Toch waren het de Lommenaren die het spel in handen hadden. Via de invallende Joep Gubbels werd een counter aan de linkerzijde goed benut, totdat de tweemaal scorende speler uit Bergen de handrem tot aan het dak moest aantrekken. Met een gestrekt been werd de tackle vanuit achter ingezet op Joep Gubbels. De scheidsrechter gaf de speler van Montagnards, die al bezig was met zijn tocht naar het kleedlokaal, direct rood zonder enig commentaar. Opvallend was dat de 50-jarige waterzakdrager van RKDSO nog nooit zo snel ter plaatse was geweest om te verzorgen (overigens had deze zoals gewoonlijk veel commentaar). Nadat het wonderwater gebruikt was, kon de goed invallende Gubbels weer verder.

Het was ook zeer zeker te zien dat de assistent-scheidsrechter uit Bergen in de rust te horen had gekregen dat er punten behaald moesten worden. De beste man was ouderwets “vliegtuigen binnen aan het halen” werd er vanuit de zijkant gejoeld. In de 80ste minuut werd dat ook voor de scheidsrechter duidelijk. Via een steekbal werd Daan van de Hombergh één op één gezet met de doelman uit Bergen, 4-2. De beste man vanuit de zijkant kwam al vlaggend het veld op lopen. De scheidsrechter beoordeelde de situatie met eigen ogen en gaf geen gehoor aan de assistent-scheidsrechter. Deze assistent stopte dan ook per direct met zijn taak en verliet het veld. De laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn dan ook zonder assistent-scheidsrechter van de ploeg uit Bergen gespeeld.

Nog voordat de laatste speler het veld had verlaten werd de boombox gemaakt en aangeslingerd met de tonen van Big Shaq. De niet spelende Jesse van Wylick (wegens blessure) wist het team dan ook snel te feliciteren met een dienblad bier. Trainer Heumassiej was zeer tevreden met de behaalde drie punten. Verder willen wij vanaf hier ook Tim Vousten bedanken voor het uithelpen. Komende week staat er niks op het programma dus zowel de staf en spelers van RKDSO gaan even rust nemen en nabespreken in het Thermaalbad van Arcen.

Helaas was er na de wedstrijd wel nog een klein akkefietje wegens ontevredenheid van de gasten uit Bergen. Maar dit is snel opgeruimd en werd snel vergeten, aldus de drie punten bleven in Lomm.