We zien steeds meer een uitdaging om in, met name, de hoogste leeftijdscategorieën een volwaardige teamindeling te maken. Om diverse redenen haken spelers in deze leeftijdscategorie af zodat we de teams nauwelijks compleet krijgen. Tevens spelen de verschillen, in leeftijd en niveau, binnen de teams hierin ook een rol.

Een goede reden om eens te kijken naar een samenwerking met een of meerdere verenigingen uit de buurt. Derhalve voeren afgevaardigden van het hoofd- en jeugdbestuur van IVO, DSO en DEV sinds 2022 gesprekken voor een mogelijke samenwerking. Tijdens deze gesprekken geloofden we al snel in de kracht van samenwerking met betrekking tot de genoemde uitdagingen die we als verenigingen hebben

Op basis van deze gesprekken zijn we in september 2023 overeengekomen dat we een pilot gaan starten voor het seizoen 2024-2025. Wat houdt deze pilot in? Concreet betekent dit dat we met de O19 en O17 vanaf komend seizoen in zogenaamde combinatieteams gaan voetballen. Dit is voor de KNVB sinds enkele jaren een samenwerking onder de naam ST of te wel samenwerkend team. De naam van de drie verenigingen zal bestaan uit de namen van de vereniging met een toevoeging ST. Voor spelers zelf betekent dit dat ze gewoon lid blijven van de eigen vereniging maar ingedeeld worden met spelers van verschillende verenigingen en met dit team de wedstrijden en trainingen afwerken.

Uiteindelijk doel van deze samenwerking is voor de betreffende leeftijdscategorieën een volwaardige en evenwichtigere teamindeling te maken zodat iedere speler zoveel mogelijk op zijn eigen niveau en bij eigen leeftijdsgenoten kan spelen wat spelplezier en ontwikkeling bevordert.

Op dinsdag 14 november 2023 (Velden) en woensdag 15 november (Lomm-Arcen) zullen er informatieavonden worden gehouden waarin meer toelichting zal worden gegeven op de inhoud van deze samenwerking. De ouders en spelers betreffende de doelgroep voor deze avond zullen worden uitgenodigd. Op deze avond zal ook gelegenheid zijn voor vragen te stellen.

IVO, DSO en DEV hebben vertrouwen in een fijne samenwerking.

Rabobank Venlo
Wilma Sport Safety
Ewals Cargo Care
Contour Accountants
www.aviko.nl
www.edhegger.nl
http://www.stukadoorleonjenniskens.nl/
DCM
www.jbfa.nl/
Brands Meubeltransport
www.hombergh.nl